Romige tamme kastanjesoep
(4 personen)
Wat heb je nodig (bij voorkeur kies ik voor biologische producten):
• 1 eetlepel kokosvet
• 1 grote ui, fijn gesneden
• 1 grote prei, fijn gesneden (alleen het witte gedeelte gebruiken)
• 2 tenen knoflook, fijn gesneden
• 500 gram voorgekookte kastanjes (kant en klaar te koop) of 500 gram gedroogde kastanjes
• 1 liter kokende groentebouillon
• 1 laurierblad
• snufje zeezout en vers gemalen peper
• Verse peterselie voor de garnering
• Pureerstaaf
Hoe te maken:
1. | Maak je gebruik van gedroogde kastanjes, deze eerst een nacht laten weken in ruim water en vervolgens op laag vuur (±1 uur) koken, tot ze gaar zijn. Van de voorgekookte kastanjes de verpakking open knippen; |
2. | In een droge pan, de ui met een snufje zeezout op laag vuur glazig fruiten; |
3. | Voeg kokosvet, prei en knoflook toe en bak dit kortdurend mee; |
4. | Voeg vervolgens de kokende bouillon, het laurierblad en de kastanjes erbij; |
5. | Kook het geheel 10 minuten, op laag vuur, tot alles zacht is; |
6. | Laurierblad verwijderen en de soep pureren; |
7. | Breng op smaak met wat versgemalen peper en garneer de soep met de verse peterselie. |
Leuk om te weten: Zowel hartig als zoetklaargemaakt zijn kastanjes een traktatie. Deze (herfst)soep is bij al mijn workshopdeelnemers en in mijn gezin favoriet. Dit komt door de verrassende zoete, romige smaak.