Romige tamme kastanjesoep

(4 personen)

Wat heb je nodig (bij voorkeur kies ik voor biologische producten):
•    1 eetlepel kokosvet
•    1 grote ui, fijn gesneden
•    1 grote prei, fijn gesneden (alleen het witte gedeelte gebruiken)
•    2 tenen knoflook, fijn gesneden  
•    500 gram voorgekookte kastanjes (kant en klaar te koop) of 500 gram gedroogde kastanjes
•    1 liter kokende groentebouillon
•    1 laurierblad
•    snufje zeezout en vers gemalen peper
•    Verse peterselie voor de garnering
•    Pureerstaaf

Hoe te maken:

1. Maak je gebruik van gedroogde kastanjes, deze eerst een nacht laten weken in ruim water en vervolgens op laag vuur (±1 uur) koken, tot ze gaar zijn. Van de voorgekookte kastanjes de verpakking open knippen;
2. In een droge pan, de ui met een snufje zeezout op laag vuur glazig fruiten;
3. Voeg kokosvet, prei en knoflook toe en bak dit kortdurend mee;
4. Voeg vervolgens de kokende bouillon, het laurierblad en de kastanjes erbij;
5. Kook het geheel 10 minuten, op laag vuur, tot alles zacht is;
6. Laurierblad verwijderen en de soep pureren;
7. Breng op smaak met wat versgemalen peper en garneer de soep met de verse peterselie.

Leuk om te weten: Zowel hartig als zoetklaargemaakt zijn kastanjes een traktatie. Deze (herfst)soep is bij al mijn workshopdeelnemers en in mijn gezin favoriet. Dit komt door de verrassende zoete, romige smaak.

Copyright Puur Mies © 2016. All Rights Reserved.