Snelle tomatensoep

(4 personen)

Wat heb je nodig (bij voorkeur kies ik voor biologische producten):
•    2 rode uien, geschild en grof gesneden
•    2 tenen knoflook
•    1 eetlepel olijfolie (die geschikt is om in te bakken)
•    2 blikken gepelde tomaten
•    2 theelepels tomatenpuree
•    2 stengels bleekselderij, fijngesneden
•    500 ml groentebouillon
•    2 lente uien in ringen gesneden
•    Handvol verse basilicum
•    Zwarte peper en zeezout
•    2 eetlepels honing
•    Pureerstaaf

Hoe te maken:
•    Rode ui met een snufje zeezout, in een droge pan, op laag vuur fruiten;
•    Olijfolie, bleekselderij. knoflook en 2 eetlepels honing toevoegen,  5 minuten meebakken;
•    Gepelde tomaten, tomatenpuree, en bouillon toevoegen;
•    Geheel aan de kook brengen en 10 minuten op laag vuur koken;
•    Laat de soep enigszins afkoelen voordat je deze pureert;
•    Breng op smaak met verse zwarte peper, eventueel nog met wat zeezout en of  honing;
•    Gebruik voor de garnering de gesneden lente uien en gescheurde basilicum blaadjes.

Leuk om te weten: Het mooie van tomaten is dat ze volgepropt zitten met gezonde stofen. O.a de stof lycopeen is een sterke antioxidant die schadelijke vrije radicalen opruimt. Door de tomaat te verwarmen komt de lycopeen vrij en kan deze zijn werk doen. Deze soep valt bij jong en oud in de smaak en is lekker om op een zomerse dag te eten.

Copyright Puur Mies © 2016. All Rights Reserved.